Jdi na obsah Jdi na menu
 


Najdete nás v krásném prostředí Chřibů, v obci s názvem Traplice. Leží 10km od Uherského Hradiště.

Jak můžete vidět na následujících fotkách, je tady krásně.

Stáj má 2 boxy, jeden o rozměrech 4 x 4 m, kam mají koníci neomezeně přístup a druhý má 4 x 3,7 m, kde je momentálně seno, ale přes zimu se bude opravovat, aby i on byl použitelný pro ustájení koníků. Koně mají také k dispozici přístřešek, který je součást stáje , od severu je krytý stájí, o rozměrech cca. 10 x 4,5 m.

Podestýlka ve stáji je : v létě - piliny nebo hobliny, v zimě - piliny a sláma. Koně mají stále přístup k čerstvé vodě, v zimě se na noc zavírají , ovšem můžou si být jak v boxu, tak pod přístřeškem a přecházet.

Podlaha ve stáji betonová, nahoře jsou modřínové desky

stáj obsahuje také malou sedlovnu na nářadí a všechny věci na koníky od sedel po čištění. Ve stáji i pod přístřeškem je zavedena elektřina.

Zde několik archivních fotek ze stavby naší stáje.

 

K naší stáji patří malý výběh a rozměrech cca. 100 x 25 m využívaný také jako jízdárna. Dále pak máme pro koníky pastvinu velkou asi 1,5 Ha která je rozdělena na polovinu a sousedí se stájí. Další pastvina o velikosti cca. 1 Ha je pronajmutá, krásná travnatá louka.

K naší stáji patří také letos postavený seník dlouhý 16,5 m a široký 3 m.

Tady je opět několik fotek:

Letní provedení naší stáje. Nyní je přístřešek rozšířen po celé délce stáje a na zimu je dřevem zakryta stěna otevřená od severu na boku přístřešku (na fotce vpravo)

Pohled na dolní pastvinu která se nachází hned u stáje