Jdi na obsah Jdi na menu
 



Procházky jsou ideální způsob, jak si získat důvěru koně i v situacích, které nejsou zrovna ideální. Venku se kůň setkává s mnohem většími podněty, lákadly...Ovšem nikdy neberte koně na procházky do terénu, dokud nemáte vyjasněnou důvěru a respekt.. taky si hlídejte osobní prostor. Vyhnete se pozdějším problémům, kdy na vás může kůň klidně i skočit, když se lekne, vzít nohy na ramena a málem vás na útěku porazit.

ObrazekKdyž se vám společně s vašim koněm podaří vyřešit překážky na cestě, překonat bubáky stojící opodál, rozhdně se váš vztah viditelně zlepší. Pro koně je vždycky lepší, když vás vidí vedle sebe, než když na něm jedete. Řekla bych, že procházky jsou důležitá předpříprava k pohodové jízdě na koni v terénu.

Koník se chová jinak v okolí stáje, kde je doma a zná to tam a také jinak někde, kde je to pro něj cizí, neví kde co je..můžeš se stát, že bude nervózní, bude se bát...Ovšem pokud bude mít jeden pevný bod ve vás, můžete si být jisti, že má alespoň v něčem jistotu.

ObrazekNávštěva terénu, jak už ze sedla či ze země je vždy takovou menší zkouškou vašeho vztahu s koněm...na problémy narazíte, počítejte s tím. Ovšem uvidíte, že se dají hladce překonat a časem zjistite, že co bylo kdysi problémem, dnes už není ani zdaleka.

Díky procházkám, které ani nebyly tak časté, jak jsem plánovala, práci ze země a fůře času, kterou jsem koním věnovala si konečně s koníkama užívám nádherné vyjížďky do přírodu, v klidu a pohodě, což dříve nebylo pravidlem. To víte, občas se nějaký menší problém naskytne, ale oproti těm dřívějším to problém ani není.

Venku si také skvěle procvičíte to, co jste natrénovali doma. Výstup na stupínek, hru na kruh, ustupování....však venku je protoru dost :) Chození přes potok, kaluže, překonávání těžkého terénu, potkáte spousty věcí, kterých se koník může bát, což je super na posílení jeho sebedůvěry. Takže vzhůru na procházky :)

přidávám fotky z 30.3. z naší procházky s Taťkou...pohodová nedělní procházka s čtyřnohými kamarády :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek